У початок

Судитимуть трьох жителів Сумщини, які виробляли контрафактне пальне

У Сумській області судитимуть трьох учасників ОЗГ, у яких вилучено контрафактного пального на 4,3 млн грн, частину з якого передано на потреби ЗСУ. Про це повідомляє Сумська обласна прокуратура на своєму сайті.

«Сумською обласною прокуратурою затверджено й спрямовано в суд обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи, які налагодили незаконне виробництво й збут підакцизних товарів, а також використовували при перевезенні пального підроблені документи (ч. 3 ст. 28/ч.  1, 2 ст. 204 та ч. 1 ст. 358 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прокуратурі, слідство встановило, що організував виробництво пального з подальшою реалізацією через автозаправки 25-річний житель Охтирки. До своєї незаконної діяльності він залучив двох знайомих. Чоловіки скуповували на підпільних міні-НПЗ сировину й хімічні домішки, які завозили на територію нафтобази.

Саме там відбувалось виготовлення контрафактного пального, яке не відповідає встановленим нормам. Реалізували товар через автомобільні заправки по всій території України. Для перевезення пального використовували підроблені товаротранспортні накладні й іншу документацію.

«Щотижня таким чином учасникам групи вдавалося реалізовувати близько 50 тис. л автомобільного бензину марки А-92 й А- 95, на загальну суму близько 2 млн грн. Під час санкціонованих обшуків у фігурантів кримінального провадження правоохоронці виявили й вилучили близько 100 тис. л бензину загальною вартістю близько 4,3 млн грн, $5 750 США й 130 тис. грн, обладнання для незаконного виготовлення й розливу пального, а також печатки, фінансово-господарську документацію, чорнові записи, комп’ютерну техніку тощо», – кажуть у прес-службі прокуратури області.

На цю мить частину пального, придатного для використання, вже передано підрозділам Збройних Сил України на потреби оборони країни.

Незаконну діяльність групи осіб припинено оперативниками управління стратегічних розслідувань у Сумській області спільно зі слідчими СУ ГУНП в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти