У початок

Південна Корея підписала угоду про зберігання нафти Saudi Aramco

Південнокорейська державна компанія KNOC підписала угоду з контрольованою державою Саудівською Аравією компанією Saudi Aramco про зберігання 5,3 млн сирої нафти в сховищі KNOC в Ульсані. Про це повідомляє Argus.

Угоду було підписано під час візиту президента Південної Кореї Юн Сук Йоля до Саудівської Аравії, вона є частиною розширення співпраці між двома країнами в енергетичному секторі, повідомляє KNOC. У KNOC додали, що завдяки зберіганню сирої нафти вона має забезпечені обсяги, які можна використати в разі енергетичної кризи.

У KNOC заявили, що в умовах коливань цін на нафту через політичну нестабільність на Близькому Сході внаслідок конфлікту між ХАМАС і Ізраїлем компанія посилила свою здатність реагувати на національну енергетичну безпеку, залучивши в країну великі обсяги сирої нафти з Середньосхідної Перської затоки.

Саудівська Аравія — найбільший постачальник нафти у Південну Корею. Близько 890 тис. барелів на день (б/д) саудівської сирої нафти надійшло у Південну Корею протягом січня-серпня, що становить майже 33% від загального імпорту сирої нафти Південної Кореї. Нафта Середньосхідної Перської затоки становила 72% від загального імпорту сирої нафти Південною Кореєю в 2,72 млн б/д у січні-серпні.

У січні KNOC також підписала угоду, яка дозволяє ОАЕ зберігати сиру нафту в Єосу в обмін на преференційні права купівлі в разі дефіциту внутрішнього постачання. Згідно з цією угодою, KNOC отримає преференційні права на купівлю на 4 млн у разі дефіциту внутрішнього постачання, на додаток до забезпечення прибутку від оренди обсягом $14,4 млн протягом трьох років в обмін на дозвіл державній компанії Adnoc в Абу-Дабі зберігати сиру нафту у сховищі Йосу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти