У початок

Суд замінив заборону на перевалку нафти КТК 200 тис. руб. штрафу

краснодарський крайовий суд (рф) у понеділок, 11 липня, призупинив заборону перевалки нафти Каспійським трубопровідним консорціумом (КТК), замінивши заборону штрафом обсягом 200 тис. рублів, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«краснодарський крайовий суд розглянув апеляційну скаргу на ухвалу приморського районного суду новоросійська, якою Каспійському трубопровідному консорціуму призначено адміністративне покарання – призупинення діяльності терміном на 30 діб. Розглянувши матеріали, вислухавши доводи сторін, суд апеляційної інстанції змінив постанову районного суду, призначивши «КТК-Р» покарання «у вигляді адміністративного штрафу обсягом 200 тис. рублів». Постанова набула чинності», – йдеться в ухвалі суду.

Як повідомлялося раніше, за рішенням приморського райсуду новоросійська від 6 липня 2022 року КТК мав призупинити діяльність морського терміналу на 30 діб для усунення порушень, виявлених ространснаглядом. Консорціум спрямував до суду клопотання з проханням призупинити виконання рішення до моменту набрання законної сили судовим актом, який буде винесено за результатами розгляду скарги на постанову.

У своїй заяві КТК зазначав, що законом не допускається застосування заходів, які можуть призвести до незворотних наслідків для виробничого процесу: «АТ «КТК-Р» є підприємством безперервного циклу, негайне призупинення його діяльності може спричинити незворотні наслідки для виробничого процесу, виникнення й розвиток несприятливого і некерованого процесу на технічному об'єкті, зокрема його руйнування, оскільки технологічні вимоги до транспортування нафти не дозволяють миттєво й одночасно зупинити виробничу діяльність».

Як повідомлялося, у травні ространснагляд виявив у КТК кілька документарних порушень у Плані ліквідації аварійних розливів нафти і згодом у суді зажадав призупинити діяльність консорціуму для усунення цих порушень.

«Попри те, що термін виконання припису (про усунення порушень – ред.) спливає 30 листопада 2022 року, южноє УДМРН ространснагляду звернулося до приморського районного суду новоросійська краснодарського краю з наміром про зупинення діяльності на 90 діб, заявивши про це безпосередньо у судовому засіданні 5 липня 2022 року (...) ухвалою суду (...) вимоги ространснагляду задоволено в частині: АТ «КТК-Р» призначено покарання у вигляді адміністративного призупинення діяльності на 30 діб», – повідомляв консорціум.

У прес-службі консорціуму повідомили, що «КТК при цьому зараз працює над усуненням зауважень, виявлених під час перевірки ространснаглядом, планує зробити це в максимально стислий термін».

КТК – основний експортний маршрут для казахстанської нафти, на неї припадає понад 80% від обсягів, що прокачуються трубопроводом. Потужність магістралі – 67 млн ​​тонн нафти на рік.

Цього тижня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на тлі можливого призупинення діяльності КТК доручив «КазМунайГазу» опрацювати оптимальні варіанти реалізації Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту (ТМТМ) з метою диверсифікації постачання казахстанської нафти.

Акціонерами КТК є російська федерація (24% в управлінні «транснєфті», 7% на балансі) – 31%, Казахстан (представлений «КазМунайГазом» – 19% і Kazakhstan Pipeline Ventures LLC – 1,75%) – 20,75%, Chevron Caspian Pipeline Consortium Company – 15%, LUKARCO B.V. – 12,5%, Mobil Caspian Pipeline Company – 7,5%, Rosneft-Shell Caspian Ventures Limited – 7,5%, BG Overseas Holding Limited – 2%, Eni International N.A. NV. – 2% і Oryx Caspian Pipeline LLC – 1,75%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти