У початок

Французькі компанії переходять із газу на мазут — Reuters

У Франції компанії почали переводити енергопостачання своїх виробництв із газу на мазут на тлі ризиків навколо постачання газу з росії, пише агентство Reuters.

У топ-менеджменті низки компаній повідомили, що готові до можливих відключень енергії. Подібні заяви було зроблено під час економічного форуму Rencontres Economiques, що відбувся у вихідні у Франції.

«Що ми зробили, то це переобладнали наші котли так, що вони можуть працювати на газі або мазуті, і ми можемо навіть перейти на вугілля, якщо буде потрібно», — цитує агентство голову виробника шин Michelin Флорана Менего. Як зазначив керівник компанії, мета полягає в тому, щоб уникнути зупинки виробництва у разі нестачі газу, тоді як нафта буде доступною як альтернатива.

Міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер заявив, що найімовірнішим сценарієм буде повне припинення постачання газу з росії в Європу. Раніше він також повідомляв, що споживчі ціни на газ у Франції заморожено до кінця року, а зростання цін на електроенергію буде обмежено 4%. Французький уряд, з його слів, працює над визначенням компаній, які мають отримати пріоритетну підтримку у разі збою постачання.

«газпром» у середині червня заявив, що змушений зупинити експлуатацію кількох газотурбінних двигунів Siemens через закінчення терміну міжремонтного напрацювання до капітального ремонту, і знизив прокачування «північним потоком» приблизно на 60% — до 67 мільйонів кубометрів при плановому обсязі 167 мільйонів.

Збільшити нестачу газу в Європі може зупинка магістралі з 11 по 21 липня на щорічне технічне обслуговування. Деякі країни — серед них Німеччина й Австрія — висловлювали побоювання, що постачання газопроводом після закінчення робіт можуть знизитися або припинитися.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти