У початок

Petroecuador купує у Trafigura 2,2 млн бар. дизпального

Нафтова компанія Petroecuador (Еквадор) імпортує 2,24 млн барелів дизельного пального преміум-класу, купленого у Trafigura за $321 млн. Про це з посиланням на Petroecuador повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що Trafigura Pte виграла відповідний тендер 7 липня, запропонувавши премію за здійснення угоди $5,62 за барель. Очікується, що вісім партій палива за 280 тис. бар. (+2%) надійдуть у країну з липня до вересня цього року, при цьому перше постачання буде у період із 3 по 5 серпня.

До участі в торгах було запрошено 42 компанії з реєстру постачальників Управління міжнародною торгівлею Petroecuador, з них три подали заявки: сінгапурські Trafigura Pte. Ltd. і BB Energy (Asia) PTE. Ltd. ($6,59/б) й американська Tartan Oil LLC. ($6,78).

Генеральний директор Petroecuador Італо Седеньо зазначив, що 18-денні протести в Еквадорі через ціни на паливо, які паралізували галузь, не вплинули на тендерний процес.

У червні цього року організація корінних жителів CONAIE влаштувала акції протесту, вимагаючи зниження цін на пальне. Уряд готовий був вести перемовини, але відмовився від збільшення субсидій на нафтопродукти. Через протестувальників, які блокували родовища, Petroecuador оголосила форс-мажор, а виробництво нафти було зупинено.

Наразі компанія практично повністю відновила видобуток, довівши його до 382,392 тис. барелів на добу (б/д), тоді як під час протестів рівень не перевищував 260 тис. б/д.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти