У початок

«газпром» на третину зменшив постачання газу в Італію

Італійська енергетична група Eni заявила, що на сьогодні отримає приблизно на третину менше газу від російського «газпрому» порівняно із середніми обсягами, постаченими за останні кілька днів. Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву компанії.

Так, «газпром» постачить близько 21 млн куб. м газу, тоді як за останні кілька днів Eni отримувала добовий обсяг близько 32 млн куб. м.

Як повідомлялося, після вторгнення рф в Україну Італія намагається відмовитися від залежності від російського газу й створити достатні запаси до настання зими. За даними оператора газової мережі Snam, наразі Італія заповнила приблизно 64% своїх газових сховищ.

Як повідомлялося, 11 липня на російському газопроводі «північний потік» розпочалися планові 10-денні роботи. Через це постачання газу в Німеччину цим газогоном повністю зупинилося.

Раніше міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон заявив, що Канада попри санкції поверне відремонтовані турбіни для російського газопроводу «північний потік» на прохання Німеччини.

До того міністр економіки Німеччини Роберт Хабек публічно звернувся до канадського уряду з проханням повернути турбіни для «північного потоку», яку російський «газпром» назвав причиною падіння транзиту газу трубопроводом «північний потік». З його слів, інакше це може стати підставою для президента росії владіміра путіна не відновлювати постачання газу після зупинки трубопроводу на профілактику.

Раніше найбільші клієнти «газпрому» в ЄС – OMV з Австрії, Eni з Італії, Uniper з Німеччини і Engie – підтвердили, що російський монополіст обмежив постачання газу за чинними контрактами внаслідок зменшення постачання газу в Європу трубопроводом «північний потік» на 60% – до 40% його потужності. «газпром» стверджує, що зменшив транзит газу через несвоєчасне повернення компанією Siemens газоперекачувальних агрегатів після технічного обслуговування у Канаді.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти