У початок

Власників безкоштовних зарядок у Північній Кароліні хочуть зобов'язати заправляти бензином безкоштовно

Влада американського штату Північна Кароліна хоче зобов'язати власників безкоштовних зарядних станцій для електромобілів так само безкоштовно обслуговувати і власників автомобілів з ДВЗ. При цьому, як пише The Drive, різниця в ціні повної зарядки акумулятора й повного бака бензинової машини може становити сотні відсотків.

Законопроєкт стосується як громадських, так і приватних зарядних станцій. У першому випадку, якщо зарядку розміщено на території, що належить штату, її пропонується доповнити змогою безкоштовного наливу бензину або дизельного пального чи знести. На знесення станцій, які не надаватимуть такої можливості, штат наступного року збирається виділити 50 тисяч доларів.

Власники приватних безкоштовних станцій також згадані у законопроєкті. Як уточнює видання, це стосується, наприклад, господарів кафе чи ресторанів, які встановлюють зарядки на парковках. На таких станціях власник електромобіля може зарядити акумулятори, поки обідає, а всі витрати беруть на себе власники закладу.

Тих рестораторів, кому належать такі станції, зобов'яжуть зазначати, яка частка витраченої клієнтом суми пішла на утримання зарядки, — навіть у тому разі, якщо клієнт нею не користувався. В іншому випадку зарядну станцію доведеться ліквідувати.

Ініціатори законопроєкту заявили, що його мета — усунути прогалини в рівноправності між власниками електрокарів та автомобілів із ДВЗ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти