У початок

Суд заарештував корпоративні права «Карпатнафтохіму»

Суд заарештував корпоративні права ТОВ «Карпатнафтохім». Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

«Корпоративні права підприємства на суму понад 2,3 млрд грн, а також 35 об'єктів його нерухомості заарештовано в рамках кримінального провадження про відмивання грошей (ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 КК України)», — йдеться у повідомленні.

Слідство вважає, що упродовж 2017-2022 років службові особи підприємства ухилилися від сплати понад 3 млрд грн податків і незаконно перерахували на користь юридичної особи – нерезидента, що підконтрольна російській нафтовій компанії, понад 5 млрд грн для подальшої їхньої легалізації.

Зазначимо, назва компанії не вказується, але з огляду на те, що її називають «одним із найбільших виробників органічних хімічних речовин», йдеться про «Карпатнафтохім». Окрім цього, на сайті Офісу генерального прокурора опубліковано фото центрального офісу підприємства.

Нагадаємо, після початку російського вторгнення «Карпатнафтохім» зупинив роботу.

«Карпатнафтохім» (Калуш, Івано-Франківська область) — одне з найбільших нафтохімічних підприємств Східної Європи. Спеціалізується на випуску етилену, поліетилену, хлорвінілу і каустичної соди. Виробництво на ньому було припинено у вересні 2012 р.. У лютому 2017 р. компанія «лукойл» завершила операцію з продажу 100% частки володіння у компанії LUKOIL Chemical B.V. (Нідерланди), до якої належав завод. Новим власником стала нідерландська Karpaty Chemical, бенефіціари якої Ільхам Мамедов та Ігор Щуцький.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти