У початок

Суд рф позбавив JKX Oil & Gas корпоративних прав на російські активи

Арбітражний суд московської області рф позбавив компанії Adygea Gas B.V. і Page Gas Ltd, що входять до британської групи компаній JKX Oil & Gas Ltd, корпоративних прав на російські активи.

Про це повідомляє прес-служба JKX.

«Учора було оприлюднено судове рішення арбітражного суду московської області, яким було позбавлено компанії Adygea Gas B.V. і Page Gas Ltd, які входять до групи компаній JKX Oil & Gas Ltd, їхніх прав як учасників ТОВ «Южгазенерджі» на участь у компанії «Южгазенерджі» (нафтогазові активи групи JKX Oil & Gas в рф), зокрема щодо прав розпорядження долями в «Южгазенерджі» й прав на виплату розподіленого чистого прибутку», — йдеться у повідомленні.

Основними підставами, як зазначають у JKX, ухвалення зазначеного судового рішення суд вказав неодноразові, починаючи з 24.02.22 року, публічні заяви JKX Oil & Gas Ltd щодо припинення діяльності на території рф, втрату контролю і впливу щодо російських дочірніх товариств і дотримання усіх санкційних обмежень стосовно рф.

JKX Oil & Gas займається розвідкою і видобутком вуглеводнів в Україні й рф. Належна JKX «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК, Poltava Petroleum Company, РРС) — одна з найбільших недержавних нафтогазовидобувних компаній в Україні. Володіє п'ятьма ліцензіями на видобуток і однією — на геологічне вивчення, зокрема на дослідно-промислову експлуатацію.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти