У початок

Суд заарештував Миколаївську перевалку

Також є російською мовою

Печерський районний суд м.Києва на прохання місцевої прокуратури заарештував 100% корпоративних прав ПП «Глобал-Інвест» (Миколаївська нафтоперевалка). Арешт накладено для запобігання перереєстрації підприємства, а також внесення будь-яких змін до установчих документів. Про це йдеться в ухвалі слідчого судді від 26 січня 2021 р..

«Заборонити Міністерству юстиції України, ДП «Національні інформаційні системи» та його територіальним органам, усім районним державним адміністраціям, нотаріусам, акредитованим суб'єктам і Державній реєстраційній службі України здійснювати державну реєстрацію будь-яких змін до установчих документів...«Глобал-Інвест», – сказано в ухвалі суду.

Згідно з матеріалами досудового розслідування, правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за фактом заяви про рейдерське захоплення підприємства.

Як з'ясувалося, 21 грудня минулого року у «Глобал-Інвест» змінився власник. Новими власниками стали компанія «Макском Девелопмент Лтд» та Станіслав Ковальський. До цього, з травня 2019 року, підприємством володіли Айказ Овасафян і компанія «Елліс Трейд Енд Фаненс». Також змінилась і юридична адреса підприємства. Замість адреси Миколаївська область, Миколаївський район, село Трихати, вулиця Валі Степанової, 57 у держреєстрі було зазначено м. Київ, бульвар Лесі Українки, 34.

Але вже 30 грудня екс-власникам удалося повернути компанію під свій контроль і внести всі зміни до державних реєстрів.

У рамках цього ж кримінального провадження 28 грудня 2020 р. Ленінський районний суд м.Миколаєва наклав арешт на все майно ПП «Глобал-Інвест».

«Накласти арешт на майно з позбавленням права на відчуження та розпорядження нерухомим майном, розташованим за адресою: м.Миколаїв, вул. Космонавтів, 1-Н, і яке на праві приватної власності зареєстровано за «Глобал-Інвест», – визначив слідчий суддя.

Примітно, що поки йдуть слідчі дії та судові розгляди, згідно з реєстром фізичних і юридичних осіб, «Глобал-Інвест» зупинила свою діяльність у результаті реорганізації. Тим часом, самого рішення суду про початок процедури банкрутства ще не опубліковано.

Як повідомляв enkorr, 26 грудня 2020 р. група невідомих блокувала роботу Миколаївської нафтоперевалки. Ще один інцидент на об'єкті стався 4 лютого. За інформацією джерел enkorr, він був пов'язаний із перевіркою нафтобази податковими органами, які нібито зробили відбір проб з портових резервуарів через нарікання на якість дизельного пального, що реалізується з Миколаївської перевалки.

Нагадаємо, операторами перевалки в Миколаєві є компанія «Фідея» (входить в орбіту «Трейд Коммодіті») і «Алпен Трейд» – дочірня компанія міжнародного трейдера Coral Energy, який забезпечує Миколаївську перевалку нафтопродуктами морем.

За даними Консалтингової групи «А-95», у 2020 р. через Миколаївську перевалку імпортовано 254 тис. т дизельного пального і 36 тис. т авіагасу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти