У початок

Вартість СВГ у гурті зростає слідом за котируваннями і попитом

Також є російською мовою

Середня вартість скрапленого газу в Україні протягом тижня з 1 по 8 жовтня зросла на 1 090 грн/т і під кінець тижня становила 31 240 грн/т. Про це enkorr повідомили в Консалтинговій групі «А-95». Основним чинником зростання цін на СВГ залишається високий попит на нафтопродукти через дорожнечу природного газу.

Регіон

Робоча вартість, грн/т

Столичний

30 500 – 31 000

Східний

30 600 – 31 400

Західний

30 600 – 31 300

Південний

31 500 – 31 900

 

Наповнення ринку, за оцінкою трейдерів, на сьогодні збалансовано, при цьому частина трейдерів відзначили виникнення локальних напруженостей у східних і центральних частинах України. «Ресурс на підході, але через некоректну роботу Української й Російської залізниць у деяких регіонах виникають затримки постачань. Донецька залізниця має найбільші проблеми, зокрема, через брак ДП», – повідомляє один з трейдерів східної частини України.

Трейдери відзначають початок сезонного зниження проток автогазу, чому також сприяє висока ціна на стелі. При цьому практично всі учасники ринку відзначили значне зростання споживання з боку зерносушарок інших промислових підприємств. «У день можуть взяти до трьох машин і вже замовляють великі обсяги на наступний місяць із передоплатою», – відзначив трейдер під час бесіди з enkorr.

Практично всі трейдери очікують на подальше зростання цін, чому також сприяє високий попит на СВГ через його вигідну вартість для промисловості.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти