У початок

Вартість СВГ на аукціонах знижується під тиском профіциту

Також є російською мовою

АТ «Укргазвидобування» на аукціоні 22 квітня продало 1 710 т скрапленого газу з виставлених 1 919 т за середньозваженою ціною 23 602 грн/т, свідчать дані Української енергетичної біржі (УЕБ).

Порівняно з результатами попереднього аукціону, що відбувся 20 квітня, середньозважена ціна знизилася на 415 грн/т.

Полтавська газонафтова компанія (ПГНК), яка проводила торги паралельно з УГД, продала газ за 24 000 грн/т, що нижче на 750 грн/т від ціни, за якою компанія реалізувала газ на минулих торгах. Geo Alliance продав газ за 23 700 грн/т (-60 грн/т). Regal Petroleum – за 23 550 грн/т (-400 грн/т).

Трейдери пов'язують зниження з падінням котирувань газу на кордоні України, а також надлишком ресурсу, який сформувався через активні постачання напередодні ймовірного дефіциту в травні.

Як повідомляв enkorr, у квітні активізувалися спотові постачання з Польщі, Казахстану, Румунії та інших країн. За 18 днів квітня вони виросли на 80% (порівняно з аналогічним періодом березня) і склали близько 18 тис. т.

Довідка enkorr

100% акцій «Укргазвидобування» належить НАК «Нафтогаз України». Компанія є найбільшим виробником СВГ в Україні. Вироблення газу ведеться на п'яти установках: Яблунівській, Тимофіївській, «Базилівщина» (всі три – Полтавська обл.), Юліївському і Шебелинському ГПЗ (обидва – Харківська обл.).

З грудня 2017 р. продає СВГ на електронних біржових торгах з відвантаженням протягом тижня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти