У початок

США запроваджують санкції проти компаній і суден, пов'язаних з Arctic LNG 2

5 вересня США наклали санкції на дві компанії й два судна, пов’язані з російським проєктом Arctic LNG 2, що є останнім кроком Вашингтона, щоб збільшити витрати москви за її повномасштабне вторгнення в Україну. Про це повідомляє Reuters.

Проєкт Arctic LNG 2, 60% якого належить російському «новатеку», мав стати найбільшим заводом скрапленого природного газу в росії з кінцевою продуктивністю 19,8 млн метричних тонн СПГ на рік із трьох ліній.

«новатек» може бути змушений згорнути проєкт після низки санкцій США, зокрема запроваджених у серпні.

Міністерство фінансів США заявило, що наклало санкції на Gotik Energy Shipping Co і Plio Energy Cargo Shipping, додавши, що Gotik — зареєстрований власник, а Plio Energy — комерційний менеджер перевізника скрапленого природного газу New Energy.

Державний департамент США заявив, що компанія New Energy використовувала оманливі способи доставлення, включаючи відключення своєї автоматичної ідентифікаційної системи, для завантаження вантажу з підсанкційного США проєкту Arctic LNG 2. 25 серпня 2024 року це було зроблено за допомогою переміщення з корабля на корабель за допомогою судна Pioneer, заблокованого Сполученими Штатами на початку серпня.

Передача з корабля на корабель свідчить про те, що москві вдалося продовжити певний експорт із проєкту.

Казначейство США додало New Energy й додаткове судно під назвою Energy Mulan, яким керує та керує Plio, до свого списку, що означає, що їхні активи заблоковано, а особам США заборонено мати з ними справу.

«Уряд США продовжить відповідати на спроби ввести в дію підсанкційний проєкт Arctic LNG 2 або іншим чином розширити енергетичний потенціал росії швидкою реакцією», — сказав речник Держдепартаменту США Метью Міллер у заяві.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти