У початок

Енергетичка обговорила з ринком заходи протидії ввезенню російського LPG

Під час «круглого столу», який відбувся 5 вересня на базі на Енергетичної митниці, учасники детально розглянули питання особливостей ціноутворення на ринку нафтопродуктів, вимог митниці щодо перевірки правильності визначення митної вартості й контролю за базою оподаткування, повідомляє прес-служба Енергетички.

Серед головних тем обговорення, як зазначається, також були типові порушення митних правил і шляхи їх запобігання.

Зважаючи на актуальність проблем, на участь у заході зареєструвались 52 представника компаній різних напрямків діяльності: зовнішньо-економічної, митно-брокерської, адвокатської і громадських організацій.

Окремо учасники зосередилися на проблемі мінімізації ризиків ввезення на митну територію України нафтопродуктів сумнівного походження й низької якості. Митниця повідомила про заходи, які вже впроваджуються, зокрема про закупівлю експрес-аналізаторів для перевірки якості нафтопродуктів.

Одним із ключових питань залишилася організація ефективної протидії ввезенню скрапленого газу з російської федерації. Обговорювались конкретні заходи, що мають унеможливити потрапляння на ринок України таких нафтопродуктів, зокрема у складі блендів, тобто сумішей газів російського та європейського походження.

Зустріч завершилася виступом керівника Енергетичної митниці Анатолія Комара, який подякував представникам бізнесу за їхню стійкість у складних умовах військової агресії російської федерації. Він також підкреслив, що Енергетична митниця залишається відкритою до конструктивних пропозицій і готова до подальшого розширення співпраці.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти