У початок

США видали додаткові ліцензії на експорт скрапленого газу в Європу

США на тлі рішення країн Європи поступово відмовитися від постачання російського газу через війну в Україні збільшать експорт скрапленого природного газу (СПГ, LNG) в ЄС.

З цією метою Міністерство енергетики США 16 березня видало два нових довгострокових дозволи на експорт додаткових обсягів СПГ із терміналів на узбережжі Мексиканської затоки, повідомляє «Бізнес.Цензор» з посиланням на Deutsche Welle.

Дозволи видано компанії Cheniere Energy, яка зможе додатково експортувати 20,4 млн куб. м газу на добу з терміналів Sabine Pass у Луїзіані й Corpus Christi у Техасі у країни, які не мають угод про вільну торгівлю із США, включаючи всі європейські.

Раніше з цих терміналів дозволялося експортувати газ лише в країни з угодами про вільну торгівлю, включаючи Канаду, Мексику, Австралію й низку країн Азії, Близького Сходу, Центральної і Південної Америки.

«Американський СПГ залишається важливим компонентом глобальної енергетичної безпеки, і Міністерство енергетики, як і раніше, віддане пошуку шляхів, покликаних допомогти нашим союзникам і торговим партнерам у постачанні необхідних їм енергоносіїв», – прокоментували рішення у Міністерстві енергетики США.

У повідомленні міністерства наголошується, що США нині є головним експортером СПГ, і експорт американського скрапленого газу до кінця року має зрости ще на 20% завдяки запуску нових потужностей. За даними Міненерго США, у січні американський скраплений газ становив понад половину всього європейського імпорту СПГ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти