У початок

Кабмін дозволив обіг пального Євро-3 і Євро-4

Кабінет міністрів України дозволив обіг пального екологічного стандарту Євро-3 і Євро-4. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики.

Зазначається, що відповідні зміни внесено у технічний регламент вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднового і котельного палив, затверджений постановою №927 від 1 серпня 2013 року.

«Зміни дадуть змогу ввести в обіг бензини і дизельне пальне класів Євро-3 і Євро-4, а також спростити проходження митних процедур для постачання нафтопродуктів. Це також дасть змогу залучити додатковий ресурс пального для Збройних сил України та інших військових формувань, сільгосптехніки й автотранспортних засобів», — повідомили в міністерстві.

Зміни діятимуть до припинення чи скасування військового стану в Україні.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила за основу і в цілому законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії військового стану». Одним із тимчасових податкових послаблень є скасування акцизу на пальне і зниження ставки ПДВ з 20% до 7%.

Зазначимо, одночасно з набуттям чинності цим законом Кабмін ухвалив змінити формулу розрахунку максимально дозволеної ціни на паливо вроздріб. До неї буде внесено додаткові витрати, що виникли після переорієнтації постачань із Білорусі й Росії на країни Євросоюзу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти