У початок

«Оператор ринку» закликав європейські компанії купувати електроенергію в Україні

У зв’язку з синхронізацією енергосистеми України з мережею континентальної Європи ENTSO-E українська держкомпанія «Оператор ринку» закликає енергетичні компанії країн ЄС купувати українську електроенергію й таким чином підтримати Україну.

Про це заявив в.о генерального директора АТ «Оператор ринку» Олександр Гавва, повідомляє «Бізнес.Цензор».

«Український ринок електроенергії, який з 2019 року працює за європейськими правилами, профіцитний. У нас найнижчі ціни на ринку «на добу наперед» і на внутрішньодобовому серед операторів ринку країн ЄС. Підтримайте нас, українців. Приходьте торгувати кіловатами на майданчик «Оператора ринку», – наголосив Гавва.

Він запевнив, що «Оператор ринку» працює за європейськими стандартами, що підтверджено міжнародним сертифікатом якості ISO 9001:2015.

«Програмний комплекс, за допомогою якого проводять торги електроенергією на РДН і ВДР, добре відомий європейським компаніям. Він такий же, як у словацького оператора ринку – OKTE. Наша головна конкурентна перевага – 100% розрахунки, зокрема й у вихідні дні. Приходьте, купуйте і пропонуйте своїм споживачам в Європі нижчі ціни», – додав Гавва.

За даними, оприлюдненими на сайті «Оператора ринку», за результатами лютого індекси цін базового навантаження в об’єднаній енергосистемі України (ОЕС) на ринку на добу наперед (РДН) були нижчими за відповідні показники сусідніх країн на 48-68,5%, а у торговій зоні «Бурштинського острова» – на 33,6-59,8%.

Як повідомлялося, з 16 березня ц.р. у тестовому режимі розпочалася синхронізація енергосистем України й Молдови з енергосистемою континентальної Європи (ENTSO-E). Через російське вторгнення в Україну приєднання української енергосистеми до ENTSO-E відбулося достроково, раніше його планувалося провести з 2023 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти