У початок

США шукають до 4,5 млн барелів нафти для стратегічного резерву

Міністерство енергетики США заявило 10 липня, що пропонує купити до 4,5 млн барелів нафти, щоб допомогти поповнити стратегічний запас (SPR), хоча ціна на нафту зараз вища за цільову, за якою воно хоче зробити такі покупки.

Як повідомляє Reuters, це була остання пропозиція департаменту купити нафту для поповнення SPR після того, як президент Джо Байден  2022 року розпорядився продати 180 млн барелів – найбільший обсяг за всю історію з надзвичайного резерву – після того, як росія, один із найбільших світових виробників нафти, вторглася в Україну.

Прохання стосується поповнення резервуарів SPR Bayou Choctaw у Луїзіані. Нафта доправлять із жовтня по грудень, а пропозиції від нафтових компаній мають бути подані до 18 липня.

Міністерство енергетики продовжує викуповувати нафту по $79 pа барель, що нижче середньої ціни – $95 за 180 млн барелів, за які їх було продано, йдеться в релізі. Але $79 набагато нижче за $82,10 за барель – ціна, на якій у середу встановився контрольний показник West Texas Intermediate. Ціна зросла під час піку літнього сезону в США та після стрибка нафтопереробної діяльності в США минулого тижня.

У міненергетики США ситуацію  не коментують.

Наразі міністерство енергетики викупило близько 38,6 млн барелів після історичного продажу в 2022 році і співпрацювало з Конгресом, щоб скасувати продаж із резерву, схвалений законодавцями від Республіканської та Демократичної партій.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти