У початок

США продовжили ліцензії чотирьом нафтосервісним компаніям на роботу у Венесуелі

Адміністрація Сполучених Штатів продовжила до 16 травня 2024 року генеральні ліцензії для чотирьох нафтосервісних корпорацій на проведення операцій, необхідних для згортання їхньої діяльності у Венесуелі, а також забезпечення безпеки персоналу та активів. Про це повідомило Міністерство фінансів США.

Як випливає з опублікованого документа, влада США, незважаючи на введення ними раніше проти Каракаса санкцій, не заперечує проти того, щоб компанії Halliburton, Schlumberger, Baker Hughes і Weatherford до 16 травня 2024 року здійснювали транзакції з метою завершення у Венесуелі основних операцій і виконання контрактів, що забезпечують безпеку персоналу і активів компаній.

Це стосується і можливої взаємодії з венесуельською державною нафтовою компанією PDVSA або підконтрольованими нею підприємствами. Термін попередньої аналогічної ліцензії добігав кінця 19 листопада.

Раніше влада США кілька разів продовжувала цю ліцензію. У документі наголошується, що він не передбачає проведення зазначеними компаніями буріння, видобутку, обробки, купівлі, транспортування чи доставки нафти або нафтопродуктів венесуельського походження.

Санкції, запроваджені вашингтонською адміністрацією проти нафтового сектора республіки, забороняють американським компаніям вести бізнес із будь-якими органами влади або підприємствами, контрольованими урядом президента Ніколаса Мадуро.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти