У початок

США продадуть ще 26 млн барелів зі стратегічних запасів нафти

Адміністрація Байдена планує продавати більше сирої нафти зі Стратегічного нафтового резерву, виконуючи бюджетні директиви, ухвалені багато років тому, які вона намагалася припинити, оскільки ціни на нафту стабілізувалися. Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з даними джерел, обізнаних із цим питанням, продаж, затверджений Конгресом, становитиме 26 млн барелів сирої нафти. Продаж відбувається відповідно до бюджетного мандату, прийнятого 2015 року на поточний фінансовий рік, сказав речник Міністерства енергетики.

Міністерство енергетики намагалося зупинити деякі продажі, передбачені законодавством 2015 року, щоб воно могло поповнити аварійний резерв, який наразі налічує близько 371 млн барелів. Після цього останнього випуску резерв зменшиться приблизно до 345 млн. 

Торік офіційні особи адміністрації Байдена вирішили отримати 180 млн барелів зі стратегічного резерву, щоб полегшити проблеми з постачаннями після того, як росія вторглася в Україну, перевернувши глобальні потоки нафти й підштовхнувши сиру нафту вище за $100 за барель. Деякі республіканці критикували адміністрацію Байдена за це скорочення, яке стало найбільшим за всю історію і допомогло знизити SPR до найнижчого рівня з 1983 року. Критики назвали цей крок політичним трюком, спрямованим на боротьбу зі зростанням цін на бензин перед проміжними виборами.

West Texas Intermediate, еталонний показник нафти в США, впав на 1%, до $79 за барель, після оголошення про збільшення барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти