У початок

США можуть почати поповнювати стратегічний резерв нафти восени — Bloomberg

США можуть почати поповнювати стратегічний резерв нафти вже восени і прагнуть купувати «чорне золото» за $70 за барель, цитує агентство Bloomberg радника держдепартаменту з енергетичної безпеки Амоса Хохштейна.

«Я думаю, що на початку осені, якщо ціни будуть такими, як треба», — сказав Хохштейн про терміни поповнення резерву.

Радник додав, що США, як і раніше, «на 100%» віддані поповненню стратегічного резерву. Водночас він попередив, що терміни залежатимуть від низки чинників, які включають обслуговування інфраструктури в нинішній період, коли стратегічний резерв нафти наполовину порожній.

«Ми продавали нафту в середньому за ціною, вищою за $90 за барель. Якщо ми зможемо викупити нафту за $70 за барель, це буде і розумним, хорошим управлінням стратегічним запасом, і гарною угодою для американського народу з фінансового погляду», — сказав Хохштейн. Наразі вартість червневого ф'ючерсу WTI становить близько $77 за барель.

У листопаді 2021 року президент США Джо Байден оголосив про вивільнення зі стратегічного резерву сумарним обсягом 180 млн барелів нафти для зниження внутрішніх цін на бензин і розкритикував політичних опонентів за спустошення резерву без екстреної на те потреби. На ту мить стратегічний резерв складав понад 600 млн барелів нафти.

За тиждень, що завершився 14 квітня, стратегічний резерв нафти в США опустився на 1,6 млн барелів, до 368 млн барелів — мінімального значення з жовтня 1983 року. За тиждень до 31 березня стратегічний резерв нафти в США вперше з січня змінився, опустившись на 0,4 млн барелів. До січня показник безперервно знижувався з вересня 2021 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти