У початок

Спроба №4: «Укрнафта» виборола контракт з поліцією

Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України підписав договір із «Укрнафта Постач» на закупівлю 10,5 млн л бензину А-95 і 4,7 млн л дизельного пального у талонах і паливних картах, свідчать дані в системі Prozzoro.

Ціна, з якою «Укрнафта» перемогла у тендері 27 серпня – як для бензину, так і для дизельного пального, – становить 41,45 грн/л. Це пояснюється відсутністю ПДВ, оскільки замовник належить до воєнізованих структур, яким під час війни дозволили купувати пальне без нього.

Роздрібна ціна у мережі «Укрнафти» у день проведення торгів на дизельне пальне була 52,99 грн/л, на «п’ятірку» — 54,99 грн/л, а середня вартість цих видів пального в Україні, за даними Консалтингової групи «А-95», — 52,84 грн/л і 56,57 грн/л відповідно (з ПДВ).

Конкурентами «Укрнафти» на аукціоні були «ОККО-Постач» (OKKO) і «Петрол Партнер» (WOG). Перша компанія запропонувала дизпальне за 40,75 грн/л, бензин А-95 — за 44,25 грн/л, а друга — обидва види пального за ціною 45,40 грн/л (без ПДВ).

Зазначимо, це четверта спроба «Укрнафти» потрапити на тендер поліції із забезпечення її пальним. У березні 2024-го «Укрнафта Постач» хотіла взяти участь у конкурсі, але виявила, що замовник встановив дискримінаційні вимоги. Тоді вона поскаржилась в АМКУ, але там заявили, що бракує документальних підтверджень порушення її інтересів. У результаті тоді перемогла ОККО, яка єдина подалась на торги.

З другої спроби у травні «Укрнафті» вдалося довести в АМКУ, що вимоги поліції дискримінаційні, і її допустили до участі в тендері, але через кілька днів замовник його скасував, пояснивши, що під час проведення закупівлі було зменшено кошторисні призначення на неї.

Тому пізніше було оголошено ще одну закупівлю на 12,6 млн л, в якій перемогла «Укрнафта Постач», запропонувавши найнижчу ціну. Проте на стадії наміру укласти договір результати цієї закупівлі оскаржила «Петрол Партнер» в АМКУ. Комітет став на бік скаржника і скасував результати тендеру, а згодом його й зовсім було скасовано.

Довідка enkorr

«Укрнафта» — найбільша нафтовидобувна компанія України, оператор національної мережі АЗС. У березні 2024 року компанія вступила в управління активами Glusco і загалом оперує 545 АЗК – 460 власними і 85 в управлінні.

З лютого 2023 року «Укрнафта» випускає власні паливні талони й картки «NAFTAКартка», які реалізують юридичні й фізичні особи через ТОВ «Укрнафта-Постач».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти