У початок

Споживання пропану в США цієї зими було найнижчим за всю історію спостереження

За оцінками EIA, споживання пропану в США протягом зимового опалювального сезону (з жовтня по березень) становило в середньому 33,6 млн барелів на місяць, або 1,2 млн барелів на день (б/д), що є найнижчим показником для зимового опалення.

Cереднє споживання пропану протягом трьох найхолодніших зимових місяців (грудень, січень і лютий) становило в середньому 1,1 млн б/д, що є найнижчим показником відтоді, як EIA почала збирати дані за ці три місяці.

Зниження попиту призвело до зниження цін на пропан у США порівняно з минулою зимою. Гуртові ціни на пропан у еталонному місці США Монт-Бельв’ю (штат Техас) становили в середньому $0,81США за галон протягом зимового опалювального сезону 2022–2023 років, тоді як гуртові ціни на пропан становили в середньому $1,28США за галон попереднього зимового опалювального сезону. Ціни на Монт-Бельв’ю були нижчими, оскільки температура вище від середньої знизила споживання пропану в житловому й комерційному секторах, особливо на Середньому Заході й Північному Сході, де розташовано 54% із понад 6 млн домогосподарств США, які повідомляють про використання пропану як основного палива для опалення приміщень.

Запаси пропану відображають баланс попиту і пропозиції, і їхній рівень також впливає на ціни. Сезон закачування пропану в сховище зазвичай триває з квітня по вересень, після чого йде сезон відбору протягом зимових опалювальних місяців. За тиждень, що закінчився 7 жовтня 2022 року (перший тиждень зимового опалювального сезону), EIA повідомляв про запаси пропану в США на рівні 85,5 млн барелів, що на 0,8 млн барелів перевищує середній показник за п’ять років (2018–2022 роки). Запаси пропану в США зросли на 2,1 млн барелів протягом перших чотирьох тижнів сезону закачування 2023 року, станом на 28 квітня, склавши 58,3 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти