У початок

Іспанська Enagas запустить LNG-термінал El Musel у липні

Іспанський оператор СПГ-терміналу Enagas планує запустити свій термінал скрапленого природного газу El Musel у Хіхоні в липні цього року, повідомляє LNG Prime.

У березні компанія Enagas розпочала необов’язковий відкритий сезон для логістичних послуг на терміналі, який перебував у сплячому режимі після завершення роботи 2013 року.

Фірма заявила у своєму квартальному звіті про результати у вівторок, що відкритий сезон привернув «високий рівень інтересу» в секторі із загалом 16 заявками від різних операторів.

«Комерційне введення в експлуатацію терміналу, який є частиною урядового плану підвищення енергетичної безпеки, заплановано на липень, і це посилить безпеку європейського енергопостачання завдяки розвантаженню, зберіганню й завантаженню СПГ», – йдеться в повідомленні.

У липні минулого року термінал отримав адміністративний дозвіл Міністерства з питань екологічного переходу та демографічних проблем.

Крім того, 17 лютого цього року LNG-термінал El Musel отримав схвалення Національної комісії з ринків і конкуренції (CNMC) на його спеціальний економічний режим як логістичний об’єкт.

Зі слів Enagas, об’єкт може забезпечити до 8 млрд кубометрів СПГ на рік для безпеки енергопостачання Європи.

Це дозволить причалювати судна місткістю від 50 тис. куб. м до 266 тис. куб. м. Крім того, LNG-термінал має два резервуари об’ємом 150 тис. кубічних метрів кожен і два завантажувальні майданчики для танкерів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти