У початок

Socar у червні імпортував 80 тис. т дизпального «Роснафти»

Також є російською мовою

За підсумком червня компанія Socar New Energy постачила в Україну 78,3 тис. т дизельного палива виробництва «Роснафти». Про це enkorr повідомили в Консалтинговій групі «А-95».

Найбільший обсяг ресурсу – 23,4 тис. т – було імпортовано на адресу «Сокар Енерджі Україна». По 17,7 тис. т і 16,3 тис. т російського ДП отримали компанії «Бел Петрол Трейдинг» (Motto) і «БРСМ-Нафта» відповідно.

Також 8,1 тис. т було постачено для WOG і 7,3 тис. т – для компанії «Лібро Трейдинг». Кінцевими отримувачами 2,5 тис. т, 2 тис. т і 1 тис. т ресурсу стали «Мартін Трейд», «БС Ойл» (Unimex) і KLO.

За даними покупців, увесь ресурс іде за спотовими угодами, TERM-контракти поки не підписано. За словами одного з імпортерів, азербайджанська компанія пропонує ресурс на Гомелі з премією $35/т, яку ринок вважає досить високою. Нагадаємо, попередній оператор постачань ресурсу «Роснафти» компанія Proton Energy Group S.A. укладала контракти з поправкою $28/т.

SOCAR став експортним оператором нафтопродуктів «Роснафти» в Україні в травні, змінивши Proton Energy Group S.A.. У 2020 році в Україну було постачено 1,74 млн т дизпалива (23,4% ринку) і 443 тис. т (22,3%) скрапленого газу, виробленого на заводах «Роснафти».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти