У початок

Socar постачатиме природний газ у Румунію

Румунська газовидобувна компанія Romgaz підписала контракт з азербайджанською державною нафтогазовою компанією Socar на постачання спотових обсягів протягом зимових місяців, повідомляє агентство ICIS.

Як зазначають джерела, близькі до обговорення, покупець може отримати до 300 млн кубометрів у період з 1 січня по 1 квітня 2023 року зі щоденними постачаннями до 4,2 млн кубометрів.

Обсяги індексуються відповідно до цінових оцінок ICIS на день вперед і TTF на вихідні й будуть доставлені з Туреччини до грецької віртуальної торгової точки (VTP). Газ буде відправлено далі в Болгарію через інтерконнектор Греція-Болгарія (IGB) і реверсовано в Румунію в точці сполучення Негру-Вода 1-Кардам на Трансбалканському коридорі.

Джерело повідомило, що щоденні обсяги можуть змінюватися, і це дасть Romgaz змогу номінувати залежно від потреб.

Не зрозуміло, чи будуть фізичні молекули, отримані в Азербайджані, російського походження, закуплені в Туреччині й доставлені в Європу.

Тим часом Румунія підписала меморандум про взаєморозуміння з Азербайджаном, Грузією й Угорщиною щодо будівництва 1100-кілометрового підводного кабелю для імпорту електроенергії, йдеться у заяві Європейської комісії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти