У початок

Socar близька до придбання мережі Glusco

Також є російською мовою

Азербайджанська нафтова компанія Socar і власник української мережі АЗС Glusco Нісан Моїсеєв перебувають у завершальній стадії переговорів про продаж активу. Про це enkorr повідомило одразу кілька джерел, знайомих із перебігом процесу.

Першим про перемовини з продажу мережі повідомив глава групи Wexler Петро Белз в інтерв'ю «Економічній правді».

За інформацією enkorr, Нісан Моїсеєв виставив мережу на продаж буквально відразу після заяви про припинення постачань пального «Роснафти» в середині березня.

«В Україні ніхто не отримав пропозиції про купівлю, Моісеєв розіслав пропозицію тільки міжнародним компаніям», – розповів enkorr власник великої мережі АЗС в Україні.

Інше джерело вважає, що продаж Glusco слід розглядати в комплексі з контрактом на постачання нафтопродуктів «Роснафти».

«Можливо, саме з цієї причини Coral Energy не стала новим оператором постачань, як було заявлено спочатку. Їм просто не потрібна ця мережа, тоді як у матрицю нечужого їй «Сокара» вона вписується», – каже джерело, яке заслуговує на довіру.

За даними наших джерел, перемовини можуть завершитися протягом найближчого тижня. Після цього угода повинна отримати схвалення в Антимонопольному комітеті України.

Мережу Glusco сформовано на базі роздрібного бізнесу компанії «Роснафта», який в 2016 році викупив міжнародний трейдер Proton Energy Group S.A. через споріднену Glusco Energy S.A. На сьогодні мережа налічує 105 АЗС і шість нафтобаз. Також компанія здійснює заправку літаків у столичних аеропортах «Бориспіль» і «Київ».

У середині березня Proton Energy Group S.A. заявила про вимушену зупинку постачань пального «Роснафти» в Україну. У квітні трейдер Coral Energy повідомив, що стане новим експортером ресурсів «Роснафти» в Україну. Однак у травні про укладення контракту з «Роснафтою» заявив Socar, почавши постачання в кінці травня. На цей час мережа «Сокар Україна» налічує близько 60 АЗС.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти