У початок

SNEL Energy: нам не потрібно погоджувати купівлю Glusco з АМКУ

Також є російською мовою

SNEL Energy, новий власник мережі автозаправних станцій Glusco, заявляє, що угода з придбання мережі не вимагає погодження з Антимонопольним комітетом України. Про це йдеться у відповіді компанії на запит enkorr щодо причин відсутності погодження угоди з АМКУ.

«З нашого боку було проведено правову оцінку угоди з питань антимонопольного законодавства України. За результатами такої оцінки було отримано юридичний висновок щодо відсутності потреби отримання попередньої згоди АМКУ на угоду», – йдеться у відповіді SNEL Energy.

У компанії стверджують, що угоду було повністю проведено відповідно до українського антимонопольного законодавства, а після її закриття було отримано запит від Антимонопольного комітету, на який було спрямовано необхідні пояснення на всі поставлені питання.

На початку грудня 2021 року компанія SNEL Energy Limited, яка належить грецькому підприємцю Димитріосу Аніфантакісу, заявила про придбання 100% акцій швейцарської компанії Glusco Energy S.A., яка володіє понад 100 автозаправними станціями й 4 нафтобазами в Україні. Пан Аніфантакіс є громадянином Греції й працює у сфері глобальної торгівлі енергоресурсами понад 30 років. Він займав керівні посади найвищого рівня в таких компаніях як Litasco, BP plc, Cargill SA, Motor Oil Hellas та інші.

Мережу Glusco було сформовано 2016 року на базі роздрібного бізнесу компанії «Роснафта», який викупив міжнародний трейдер Proton Energy Group S.A. через споріднену Glusco Energy S.A.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти