У початок

Словацька SPP співпрацюватиме з Edison у постачанні СПГ

Італійська енергетична компанія Edison підписала меморандум про взаєморозуміння зі словацьким постачальником газу SPP щодо співпраці в постачаннях СПГ, повідомляє LNG Prime.

Згідно з угодою SPP і підрозділ EDF Edison, якому належить один з найбільших і найбільш диверсифікованих довгострокових газових портфелів в Італії, зобов’язуються вивчити можливі синергії для доступу до потужностей регазифікації з СПГ, щоб дозволити Словаччині відкрити нові маршрути постачання, згідно із заявою Edison.

Edison імпортує СПГ через адріатичний СПГ-термінал Італії, а також є партнером невеликого СПГ-терміналу в порту Равенни.

В окремій заяві SPP йдеться, що меморандум створює основу для вивчення потенційних можливостей забезпечення регазифікаційних потужностей на LNG-терміналах на узбережжі Італії.

Обидві компанії також підтвердили зацікавленість у поглибленні ділової співпраці й потенційному транспортуванні природного газу з Італії в Словаччину.

Раніше цього року SPP також підписала аналогічні угоди з італійськими Eni й Snam.

SPP заявила, що підписала угоди з ключовими партнерами з Італії, Польщі й Німеччини, щоб забезпечити зміцнення енергетичної незалежності Словаччини.

Навесні компанія підписала нові диверсифікаційні контракти з BP, ExxonMobil, Shell Energy Europe, Eni й RWE.

Уклавши ці диверсифікаційні контракти, компанія каже, що наразі вона може покривати понад 70% споживання своїх клієнтів з інших джерел, крім російських.

«З 2025 року ми плануємо забезпечити доступ Словаччини до СПГ-терміналів та їх регазифікаційних потужностей. Водночас ми ведемо перемовини з виробниками СПГ із США, Катару, Азії й Африки», – йдеться у повідомленні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти