У початок

Слідом за нафтою: європейські котирування знижуються

З початку квітня вартість дизпального і бензинів у Середземномор'ї й портах північної Європи знизились на $97/т і $66/т відповідно. При цьому основне зниження котирувань у Європі відбулося 19-20 квітня, в цей період бензин знижувався в середньому на $30/т кожного дня, ДП — $20/т. Про це enkorr повідомили гравці ринку.

Бензинові котирування у середземноморському регіоні Європи зменшились на 11% ($98/т), до $807/т. У північно-західному регіоні Європи зниження було меншим — на $95/т, до $895/т.

Котирування ДП у Середземномор'ї з початку місяця знизилось на $55/т — до $710/т, тоді як дизельне пальне у портах північної Європи здешевшало на $77/т, до $730/т.

У квітні спред між північно-західними й середземноморськими котируваннями на бензин зріс на $10/т порівняно з березнем, до $84/т в середньому за місяць. Різниця між котируванням дизельного пального в північно-західному регіоні порівняно з Середземномор’ям за цей же період, навпаки, знизилась на $7/т.

«Таке суттєве зниження котирувань уже повернуло гуртовий ринок до зниження, після нетривалого підвищення», — кажуть у Консалтинговій групі «А-95». Там також зазначили, що вартість нафтопродуктів у гурті 21 квітня знизилася за один котирувальний день на 0,25 грн/л, як для бензинів, так і для ДП.

Як повідомлялося раніше, ціни на нафту еталонних марок опустилися у четвер до мінімальних позначок із початку квітня і продовжують слабке зниження вранці у п'ятницю.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти