У початок

Нафта здешевшала до мінімуму з початку місяця

Ціни на нафту еталонних марок опустилися у четвер до мінімальних позначок з початку квітня і продовжують слабке зниження вранці у п'ятницю.

У результаті котирування можуть завершити в мінусі перший тиждень із останніх п'яти. Серед негативних чинників – зміцнення курсу долара, зазначає MarketWatch. Крім того, трейдери побоюються, що подальше посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою (ФРС) й іншими великими центробанками може спричинити погіршення стану світової економіки і скорочення попиту на пальне.

Котирування червневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:02 за київським часом становили $81,07 барель, що на $0,03 (на 0,04%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. На день раніше ці контракти здешевшали на $2,02 (на 2,4%) – до $81,1 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася вранці на $0,03 (на 0,04%) – до $77,34 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів зменшилася на $1,87 (на 2,4%) і становила $77,37 за барель.

Зниження котирувань WTI з початку цього тижня перевищує 6%, за даними Trading Economics.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти