У початок

Petrobras проведе нові дослідження для розширення виробництва біодизелю

Petrobras уточнив, що в рамках своєї програми BioRefining він проводить нові проєктні дослідження для розширення виробництва Diesel R, палива Petrobras, виробленого шляхом спільної обробки мінерального дизельного палива з рослинною олією, яка містить частину «зеленого» дизелю (HVO), який може варіюватися від 5% (дизель R5) до 10% (дизель R10). Про це повідомляє Hydrocarbon Engineering.

Вивчаються коригування спільної обробки дизельного пального R на нафтопереробних заводах REGAP (нафтопереробний завод Gabriel Passos) і RNEST (нафтопереробний завод Abreu e Lima). Також буде оцінено нові заводи, призначені для виробництва дизельного пального R100, зі 100% стійкою сировиною, на RNEST і Gaslub Pole, які можуть розширити сферу виробництва для виробництва нафтохімічних продуктів другого покоління.

Стратегічний план на 2023–2027 роки вже включає інвестиції обсягом $4,4 млрд в проєкти, спрямовані на перехід енергії до ініціатив з низьким вмістом вуглецю, з яких $600 млн буде інвестовано в програму BioRefining, спрямовану на розробку більш сучасних і стійких видів палива в RPBC (НПЗ Presidente Bernardes), REPAR (НПЗ Presidente Getúlio Vargas), REDUC (НПЗ Duque de Caxias) і REPLAN (НПЗ Paulínia).

Нові дослідження узгоджуються з пропозиціями, які має бути розглянуто в Стратегічному плануванні компанії, наголошуючи на адекватності й удосконаленні поточного парку нафтопереробки за рахунок підвищення ефективності й поєднання сировини з відновлюваної матриці в розвитку стійких промислових процесів і стійкі продукти.

Важливо зазначити, що ці дослідження попередні, і їх ще буде передано в органи управління компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти