У початок

Скорочення видобутку нафти ОПЕК+ за потреби може тривати і в березні – Саудівська Аравія

Міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бін Салман заявив, що скорочення видобутку нафти ОПЕК+ може «безсумнівно» тривати після І кварталу, якщо це буде необхідно, оскільки він пообіцяв, що обмеження буде виконано в повному обсязі. Про це повідомляє Bloomberg.

З його слів, скорочення постачань, оголошені минулого тижня на понад 2 млн барелів на день (б/д), приблизно половина з яких надходить із Саудівської Аравії, буде скасовано лише після розгляду ринкових умов і використання «поетапного підходу».

Під час розмови принца з Bloomberg ціни на нафту залишалися нижчими від рівня, який спостерігався до зустрічі ОПЕК+, торгуючись у Лондоні близько $78 за барель. Нафта не знайшла нового імпульсу після того, як ринкові спостерігачі зазначили, що лише близько половини скорочень абсолютно нові, а також поставили під сумнів, чи всі обіцяні скорочення постачань справді матеріалізуються.

Принц Абдулазіз сказав, що цих скептиків буде переконано в тому, що вони помиляються.

«Я щиро вірю, що доставка 2,2 млн відбудеться, — сказав він в інтерв’ю в Ер-Ріяді в понеділок. — Я щиро вірю, що 2,2 млн подолають навіть звичайне збільшення запасів, яке зазвичай відбувається в першому кварталі». З його слів, уже є ознаки того, що попит покращується.

Поки трейдери намагаються оцінити реальний вплив угоди між Організацією країн-експортерів нафти та її союзниками, одне з найбільших питань стосується росії. Її внесок походить від обмеження експорту, а не від прямого скорочення виробництва, як це відбувається в інших членів ОПЕК.

Принц Абдулазіз сказав, що він волів би бачити скорочення виробництва, але не зміг переконати свого російського колегу. москва давно стверджує, що морозна погода й інші геологічні умови ускладнюють стримування виробництва в перші кілька місяців року.

З його слів, хоча росія, можливо, і не скорочує виробництво, вона обмежує експорт.

Принц Абдулазіз сказав, що він вірить у ключового союзника Перської затоки — Об’єднані Арабські Емірати, які протягом кількох років стверджували, що їм слід дозволити виробляти більше, щоб монетизувати свої величезні інвестиції в потужності.

«Ми б не уклали цієї угоди, якби вважали, що вони не роблять того, що повинні робити», — сказав він, відповідаючи на запитання про прихильність ОАЕ до угоди ОПЕК+.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти