У початок

Складне питання: рф залишається найбільшим постачальником LPG у Польщу

росія залишається найбільшим постачальником автогазу у Польщу. Про це під час міжнародного форуму Petroleum Ukraine 2023 повідомив голова групи Uninot Адам Сікорський.

«На цю мить немає великих змін, росія залишається великим експортером скрапленого вуглеводневого скрапленого газу у Польщу — 47% всіх імпортних постачань», — зазначив він, додавши, що разом із цим Швеція збільшила морсьські постачання LPG до його країни.

З його слів, більшість постачань автогазу, які Польша отримує від росії, надходить залізницею, через що польські перевізники мають проблеми при перевантаженні ресурсу на морські судна.

«Є вимога від ринку щодо припинення такої співпраці. Зрозуміло, що це для Польщі найдешевше джерело постачання автогазу, але й необхідно враховувати, що і багато наших споживачів незаможні й навряд чи зможуть собі дозволити перейти на бензин», — каже Сікорський.

«Окрім цього, ми поки що не маємо необхідної інфраструктури, аби імпортувати більше бензину, щоб замінити скраплений газ. LPG — це складне питання, ми намагаємося проаналізувати різні аспекти для того, щоб зрозуміти, як нам краще діяти в цій ситуації», — додав він.

Зазначимо, польські компанії Uninot і Gaspol повністю відмовилися від постачань російських нафтопродуктів.

Як повідомляв enkorr, заступник міністра енергетики України Микола Колісник на Petroleum Ukraine 2023 заявив, що наступним кроком Європейського Союзу має стати заборона на постачання  російського скрапленого газу і його сумішей.

Нагадаємо, сьогодні у Варшаві проходить конференція Petroleum Ukraine Petroleum Ukraine 2023. Онлайн-щоденник заходу доступний на сайті enkorr за посиланням.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти