У початок

Силовики заблокували «мінік» SunOil і дві нафтобази в Кременчуці (оновлено)

Також є російською мовою

Під час спільної спецоперації Нацполіція і Служба безпеки України зупинили роботу міні-НПЗ у Кременчуці за адресою вул. Галезева, 36. Про це enkorr повідомили джерела на ринку.

«У серпні було проведено велику операцію зі знешкодження банди, що спеціалізується на розкраданнях конденсату з конденсатопроводів «Укргазвидобування». Сліди привели на міні-НПЗ», – каже співрозмовник на правах анонімності. За його словами, це підприємство відоме як «Кремойл», яке входить в орбіту групи компаній SunOil.

«Зараз опломбовано всі резервуари, взято проби на предмет відповідності краденій сировині», – додав співрозмовник.

Крім того, в рамках спецоперації було проведено обшуки на нафтобазах ТОВ «Всеукраїнська енергетична корпорація» і ТОВ «Спеценержді» по вул. Свіштовська, 1-Е і по вул. Свіштовська, 1-Д.

«На двох ці компанії мають у своєму розпорядженні 19 резервуарів, 4 з яких, як виявилося, було наповнено газовим конденсатом», – додало джерело видання.

За даними enkorr, в орбіту групи SunOil входить чотири міні-НПЗ: два в Полтавській області (Решетилівка і Кременчук) і два - у Харківській (Васищеве і Богодухів). Темну групу одержуваних нафтопродуктів компанія спрямовує на переробку НПЗ «Укртатнафта», решту реалізує через мережу власних АЗС. Говорять про це зокрема дослідження Інституту споживчих експертиз, який минулої весни виявив у бензинах А-92 і А-95, відібраних на АЗС SunOil, масові відхилення від стандартів. Зокрема, в зразках було виявлено вміст монометиланіліну, використання якого заборонено в Україні. Крім того, одним із найбільших імпортерів ММА в Україну є компанія «ВТГ-Трейдинг», яку ЗМІ пов'язують із групою SunOil.

Довідка enkorr

Мережа АЗС SunOil розпочала свою діяльність у 2014 р.. Нині компанія представлена ​​в Київській, Сумській, Одеській, Дніпропетровській, Закарпатській, Хмельницькій, Херсонській і Харківській областях України і налічує 141 АЗС, з яких 36 – АГЗС.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти