У початок

Шольц прогнозує швидке позбавлення ЄС залежності від російських енергоносіїв

Німеччина продовжує виступати проти введення негайного ембарго на російські викопні енергоносії, однак вважає, що залежність від них завершиться дуже скоро. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, коментуючи результати саміту ЄС, передає «Укрінформ».

«Це пройде набагато швидше, ніж дехто міг би бажати», – сказав Шольц про те, коли Німеччина і ЄС позбудуться енергозалежності. Проте дати названо не було.

Канцлер не підтримав вимогу низки країн (зокрема, Іспанії, Греції, Італії й Португалії) щодо втручання в ринкове ціноутворення і встановлення ліміту ціни на газ, заявивши, що розв’язувати проблему треба іншими шляхами. Водночас Шольц підкреслив позицію Берліна щодо того, що в ЄС можуть бути лише добровільні спільні закупівлі газу, додавши, що закупівлями в ЄС займаються багато приватних компаній і так має залишатися.

Лідери ЄС у п’ятницю, 25 березня, обговорювали контрзаходи в енергетиці на тлі війни в Україні близько дев'яти годин. Усі погодилися з тим, що треба ставати більш незалежним від російського енергетичного імпорту.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти