У початок

Шмигаль доручив провести тотальні перевірки АЗС, нафтобаз і міні-НПЗ (документ)

Також є російською мовою

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив профільним міністерствам, органам контролю та нагляду провести позапланові перевірки всіх суб'єктів господарювання, які реалізують, зберігають і виробляють паливо. Про це йдеться в дорученні прем'єр-міністра, текст якого має в своєму розпорядженні enkorr.

«У зв'язку з систематичними порушеннями, які мають значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя і здоров'я людини, захист зовнішнього природного середовища та забезпечення безпеки країни, прошу в межах компетенції забезпечити проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю)», – йдеться в документі.

Згідно з ним, перевірки спрямовані на дотримання вимог законодавства у сфері охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці й оформлення трудових відносин, техногенної і пожежної безпеки.

Крім того, всі автозаправні станції повинні перевірити на наявність актів готовності до експлуатації встановленої форми і сертифіката.

За інформацією джерела enkorr в уряді, кінцевий термін виконання доручення прем'єр-міністра – 15 травня 2021 р..

Як повідомляв enkorr, за дорученням Дениса Шмигаля у всіх регіонах України відновилася кампанія з боротьби із нелегальним ринком нафтопродуктів.

Раніше повідомлялося, що в Україні спостерігається стрімке розширення тіньового ринку нафтопродуктів, що проявляється як у зростаючих обсягах виробництва на міні-НПЗ, так і в поновленні діяльності нелегальних заправних станцій.

Консалтингова група «А-95» оцінює сукупні втрати бюджету від діяльності нелегального сегмента паливного ринку за 9 місяців 2020 р. в суму від 9 до 15 млрд грн. При цьому найбільша частка нелегальної реалізації пального була властива скрапленому газу – 35% (524 тис. т) і дизельному пальному – 19% (1 млн. т).

Згідно з дослідженням «А-95», у 2020 р. в Україні працювало 24 підприємства з виробництва палива з місячним обсягом перероблення 30-35 тис. т. Вони виробляли товарні нафтопродукти класів Євро-3 і Євро-4, але щоб уникнути сплати акцизного збору, маркували свою продукцію як розчинники, сольвенти, абсорбенти, легку фракцію, лігроїново-газойлеву фракцію та інші безакцизні позиції.

На початку року стало відомо про потужний канал постачань в Україну безакцизних компонентів для виробництва моторних палив на основі МТБЕ і метанолу як розчинників (код 3814009090). Одержувачами цієї продукції в січні-лютому стали роздрібні мережі або міні-НПЗ: група «БРСМ-Нафта» (3,9 тис. т) і харківська компанія «Пром Хім» (4,1 тис. т), що спрямовує частину ввезених розчинників на міні-НПЗ в Мерефі (Харківська область), звідки закуповує паливо мережа Motto. Серед імпортерів розчинників також слід виділити ТОВ «Термінал», яке за перші два місяці 2021 р. ввезло 400 т.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти