У початок

Shell збільшила чистий прибуток у I кварталі на 20%

Британо-нідерландська нафтогазова компанія Shell збільшила чистий прибуток у першому кварталі 2023 року на 22% порівняно з тим же періодом торік, проте показник виявився нижчим за рівень жовтня-грудня.

Shell виплатить квартальні дивіденди обсягом $0,2875 на акцію. Крім того, компанія планує викупити власні акції на суму $4 млрд до моменту публікації звітності за другий квартал.

Як ідеться в прес-релізі Shell, її чистий прибуток у січні-березні становив $8,71 млрд порівняно з $7,12 млрд роком раніше і $10,41 млрд у четвертому кварталі.

Зниження прибутку порівняно з попередніми трьома місяцями у компанії пов'язують зокрема зі зміною податкових умов і падінням цін на нафту й газ. Негативні чинники було частково компенсовано зниженням операційних витрат, сильними показниками у сегменті нафтохімії й позитивними наслідками оптимізації операцій.

Прибуток без урахування разових чинників збільшився на 6% порівняно з першим кварталом торік, до $9,65 млрд, суттєво перевищивши консенсус-прогноз аналітиків, опитаних Vara Research, на рівні $7,965 млрд. Показник був на 2% нижчим за рівень жовтня-грудня.

Обсяг видобутку вуглеводнів у минулому кварталі становив 2,902 млн барелів нафтового еквівалента на добу (б.н.е./добу) порівняно з 2,962 млн б.н.е./добу роком раніше і 2,831 млн б.н.е./добу в четвертому кварталі, зазначається у прес-релізі.

Капіталовкладення Shell у січні-березні становили $6,5 млрд. Компанія зберегла прогноз капіталовкладень на 2023 рік на рівні $23-27 млрд.

Акції Shell додають у ціні 2% під час торгів у четвер. З початку поточного року їхня вартість зросла на 2,3%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти