У початок

Котирування в Європі: ще мінус $50-60/т

Котирування на бензини і ДП у Середземномор'ї й портах північної Європи за тиждень (з 27 квітня по 4 травня) знизились на $58/т і $51/т відповідно. Про це enkorr повідомили гравці ринку.

Вартість бензину у середземноморському регіоні Європи знизилась на 8% ($63/т), до $740/т. У північно-західному регіоні Європи зниження було меншим — на $53/т, до $829/т.

Котирування ДП у Середземномор'ї за тиждень знизились на $52/т — до $633/т, тоді як дизельне пальне у портах північної Європи здешевшало на $49/т, до $649/т.

У травні спред між північно-західними і середземноморськими котируваннями на бензин зріс на 4$/т порівняно з квітнем, до $87/т в середньому за місяць. Різниця котирування дизельного пального в північно-західному регіоні порівняно з Середземномор’ям за цей же період, навпаки, знизився на $8/т, до $17/т.

«Котирування в Європі не зупиняються і падають уже який тиждень поспіль. На ринку України, під впливом цього чинника, трейдери щодня знижують цінники в своїх прайсах на 0,25-0,5 грн/л», — кажуть у Консалтинговій групі «А-95». Там також зазначили, що вартість ДП на внутрішньому ринку вже впритул наблизилася до позначки 31 грн/л.

Як повідомлялося раніше, нафтові котирування відновили падіння у середу, 3 травня, опускаючись третю сесію поспіль на побоюваннях скорочення світового попиту на пальне.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти