У початок

Суд знову заарештував активи «Укрнафтобуріння»

Печерський районний суд Києва на повторне клопотання Офісу генпрокурора та ДБР знову арештував і передав до АРМА корпоративні права «Укрнафтобуріння», яке, за даними слідства, протиправно привласнило надра Сахалінського нафтогазового родовища. Про це повідомляють прес-служби ДБР та Офісу генпрокурора.

Зазначається, що «Укрнафтобуріння», яке разом із ТОВ «Сахалінське», ТОВ «Сіріус-1» і ТОВ «Іст Юроуп Петролеум» протиправно привласнили надра Сахалінського нафтогазового родовища.

Корпоративні права передано в АРМА.

«За даними слідства, ПрАТ «НАК «Надра України» займалося інвестиційними проєктами у геологорозвідувальній галузі на території України.

Через укладення низки угод щодо його власності на користь суб’єктів господарювання незаконно вибуло майно вартістю десятки мільйонів гривень», — заявили в ОГП.

Усі ці товариства афілійовані з російським олігархом народним депутатом України VIII скликання (за даними джерел «Економічної правди» у правоохоронних органах, йдеться про Ігоря Котвіцького).

За даними геологорозвідувальних робіт, поклади газу на цьому об’єкті становлять щонайменше 15 млрд кубометрів.

Арешт на корпоративні права всіх вказаних підприємств було накладено у квітні 2023 року, але рішенням суду від 3 травня 2023 року арешт копоративних прав ПрАТ «Укрнафтобуріння» скасовано.

«Мотиви судового рішення стороні обвинувачення не відомі, оскільки в ньому викладено лише резолютивну частину», — кажуть в прокуратурі.

Нагадаємо, раніше суд зняв арешт з акцій однієї з найбільших газовидобувних компаній «Укрнафтобуріння», яку держава раніше забрала у Ігоря Коломойського й партнерів.

Компанія «Укрнафтобуріння» пов’язана з бізнесменами Ігорем Коломойським, Павлом Фуксом і Віталієм Хомутинніком. Компанія — одна з найбільших газовидобувних компаній України: 2021 року видобуток газу сягнув 725,4 млн кубометрів.

На початку квітня за рішенням суду акції «Укрнафтобуріння» було передано в управління АРМА.

У середу «ЕП» повідомляла, що «Укрнафта» просить передати їй в управління корпоративні права «ВК «Укрнафтобуріння».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти