У початок

Shell розглядає можливість продажу частки у глобальному ВДЕ-підрозділі

Британо-нідерландська нафтогазова компанія Shell Plc розглядає можливість продажу частки в глобальному підрозділі у сфері відновлюваної енергетики стороннім інвесторам, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на інформовані джерела.

За словами джерел, компанія працює з консультантами, вивчаючи й інші кроки, зокрема виділення цих операцій у незалежнішу організацію.

Shell зверталася до низки міжнародних інвесторів, щоб оцінити їх потенційний інтерес до купівлі частки в підрозділі, кажуть джерела. За їхніми словами, обговорення такої можливості має попередній характер.

Shell також може вирішити залучити сторонніх інвесторів і в інші напрямки бізнесу, зокрема в сегмент downstream, відзначило одне із джерел.

Під час Дня інвестора у червні цього року компанія заявила, що планує спрямувати $10-15 млрд у 2023-2025 роках на підтримку розробки рішень у низьковуглецевих сферах.

Акції Shell подешевшали на 0,2% за підсумками торгів у Лондоні у четвер. З початку поточного року їхня вартість зросла менш ніж на 1%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти