У початок

Shell планує у березні масштабні роботи на найбільшому в Європі нафтопереробному заводі

Shell Plc планує з березня провести серйозні роботи на своєму заводі Pernis, найбільшому в Європі нафтопереробному комплексі, повідомило Bloomberg джерело, знайоме з цим питанням.

За даними enkorr, потужність нафтопереробного заводу складає 404 тис. барелів на добу (20,5 млн тонн).

Технічне обслуговування, яке включає один із двох заводів з переробки сирої сировини, може скоротити поставки дизельного пального лише через кілька тижнів після запровадження заборони на морський імпорт дизельного пального з росії. Він довгий час був найбільшим зовнішнім постачальником палива в Європейський Союз.

Компанію Pernis розташовано в Роттердамі в центрі європейської нафтової торгівлі, де встановлюються базові ціни на дизпальне. 

Європа постачає більше ДП, ніж зазвичай, напередодні лютого. За даними Insights Global, з середини минулого року відновлено заборону на імпорт і запаси палива в окремих сховищах.

На додаток до сирої установки Shell планує вивести з експлуатації так звану вакуумну установку, сказав він. Цей блок бере участь у переробці сировини, яка потім надходить на інші установки, такі як гідрокрекінг, великий агрегат для виробництва дизелю. Pernis має кілька вакуумних установок.

Незрозуміло, чи гідрокрекінг на «Пернісі», який проходив плановий ремонт три роки тому, також буде виведено з експлуатації. Зараз TotalEnergies SE працює над еквівалентною установкою на нафтопереробному заводі Zeeland, також у Нідерландах.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти