У початок

Shell і PetroChina розширюють проєкт виробництва газу в Австралії

Британський нафтогазовий гігант – СП Shell і PetroChina – заявив у понеділок про розширення газового проєкту з розвитку вугільних пластів «Сурат» (SGP) у Квінсленді на тлі закликів до додаткових інвестицій для збільшення місцевого енергопостачання.

Як пише Reuters, рішення прийнято в той час, коли керівництво галузі наполягає на підтримці урядом заходів для повернення інвестицій, відкладених через низку державних втручань для стримування цін на енергоносії й збільшення внутрішнього постачання.

Австралійський оператор енергетичного ринку й конкуренція також звернулися до нафтогазових компаній із проханням інвестувати більше, щоб збільшити пропозицію на дедалі більш розтягнутому ринку.

Розробка другого етапу проєкту принесе понад 130 тераджоулів додаткового газу на день, йдеться в окремій заяві оператора Arrow Energy, спільного підприємства Shell і PetroChina.

Перша фаза проєкту почалася 2020 року й зараз перебуває у виробництві.

Shell не надала жодної оцінки вартості другої фази розробки, але заявила, що очікується, що вона вноситиме близько 22 400 барелів нафтового еквівалента на день на піку видобутку, а перший газ очікується 2026 року.

«У той час, коли потрібно більше газу для будинків, підприємств і промисловості, розвиток SGP North зміцнить позиції Arrow як основного виробника природного газу на східному узбережжі», — сказав генеральний директор Arrow Zhengxin Peng.

Arrow містить великі запаси нерозробленого газу на східному узбережжі, яке стикається з кризою постачань і вищими цінами.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти