У початок

Brent здорожчала до $79,88 за барель

Котирування нафти зростають п'яті торги поспіль через побоювання щодо можливих перебоїв із постачаннями через ескалацію конфлікту на Близькому Сході.

«Напруженість на Близькому Сході, яка може загостритися будь-якої миті й ще більше підняти ціни, надає підтримку, – заявила MarketWatch аналітик з сировинних ринків Commerzbank Барбара Ламбрехт. – Геополітичні ризики, ймовірно, продовжать істотно впливати на цінові тенденції на ринку нафти».

Опубліковані минулого тижня в США статдані виявилися кращими за прогнози, що заспокоїло тривоги з приводу ймовірної рецесії в економіці країни, пише Trading Economics. Також вони підтвердили впевненість трейдерів у тому, що Федеральна резервна система знизить процентні ставки вже наступного місяця. Це може сприяти підвищенню попиту на пальне.

На 8:01 за київським часом жовтневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,22 (на 0,3%) – до $79,88 за барель. У п'ятницю Brent здорожчала на $0,5 (на 0,6%) – до $79,66 за барель.

Вересневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX на $0,36 (на 0,5%) – до $77,2 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $0,65 (на 0,9%) – до $76,84 за барель.

За минулий тиждень Brent здорожчала на 3,7%, WTI – на 4,5%. Таким чином, нафта завершила у плюсі перший тиждень із п'яти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти