У початок

Експорт саудівської сирої нафти у Китай скоротиться у вересні

Експорт саудівської сирої нафти у Китай впаде у вересні приблизно до 43 млн барелів, повідомили в понеділок кілька торгових джерел, посилаючись на щомісячні асигнування для термінових покупців.

Як пише Reuters, вересневий експорт найбільшого світового експортера у Китай, за оприлюдненими оцінками, знизиться приблизно на 3 млн барелів з переглянутого обсягу близько 46 млн барелів у серпні, повідомили джерела.

Саудівська Аравія – другий за величиною постачальник сирої нафти у Китай, найбільший у світі імпортер нафти й найбільший внесок у зростання глобального попиту. Уповільнення зростання попиту на нафту в Китаї – один із ключових чинників, які обмежують світові ціни на нафту.

Розподіл відбувся після того, як Saudi Aramco підвищила офіційні ціни продажу на легку сиру нафту, яку вона продає в Азію, зберігши ціни на середні й важкі сорти.

Попри те, що зростання цін було меншим, ніж очікувалося, деякі покупці сказали, що строкові постачання Саудівської Аравії все ще дорожчі, ніж інші близькосхідні сорти, що продаються на спотовому ринку.

Зі слів джерел, ще два північноазійські нафтопереробні заводи (НПЗ) отримуватимуть постійні постачання сирої нафти з Саудівської Аравії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти