У початок

Shell спростувала дані Держекоінспекції (оновлено)

Також є російською мовою

(Додано 3-й абзац)

Менеджмент мережі АЗС Shell категорично спростовує інформацію Держеконіспекції України щодо невідповідності бензину Shell V Power технічному регламенту. Про це йдеться у листі ТОВ «Альянс Холдинг» (оперує мережею АЗС Shell в Україні) до редакції enkorr.

У компанії надали протоколи ТОВ «Інспекторат Україна», яке проводило лабораторні дослідження бензину Shell V Power на замовлення Державної екологічної інспекції. Згідно з висновками «Інспекторату Україна», зразки бензину Shell V Power А-95-Євро-5-Е5 повністю відповідають вимогам Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палив, затвердженого постановою КМУ №927 від 1 серпня 2013 р., для бензину автомобільного А-95-Євро-5-Е-5.

Сьогодні, 22 листопада, в Shell повідомили, що після того, як компанія надала результати цієї експертизи до Держекоінспекції, прес-служба відомства визнала, що згадка пального мережі Shell була технічною помилкою, й виправила прес-реліз на сайті й на Facebook-сторінці інспекції.

Як повідомляв enkorr, 18 листопада 2021 р. Держекоінспекція опублікувала прес-реліз, згідно з яким під час лабораторних випробувань якості пального на українських АЗС було виявлено понад 7,2 тис. т фальсифікованих бензинів і дизельного пального. Серед марок бензину, який нібито не відповідав техрегламенту, зокрема згадувалися бренди Shell V Power і Shebel.

Enkorr надіслав запит в Держекоінспекцію з проханням надати протоколи досліджень, які б підтверджували невідповідність даних марок бензину вимогам техрегламенту.

Представник ПАТ «Укргазвидобування», яке виробляє нафтопродукти під брендом Shebel, у коментарі enkorr також виключив невідповідність свого пального вимогам техрегламенту.

«Проблема у підробці паспортів якості. Наскільки я знаю, документи на Shebel мають високий попит. Їх підкладають під некондиційні нафтопродукти, а заводський Shebel реалізують за готівку. Це поширена проблема, ми працюємо над посиленням контролю за оборотом нашого фірмового пального», – сказав менеджер.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти