У початок

Shell оцінив чисті витрати від продажу АЗС і заводу в росії у 83 млн дол.

Нафтогазова компанія Shell опублікувала звіт за другий квартал 2022 року, в якому йдеться, що чисті витрати від продажу АЗС і заводу в росії становили 83 млн дол., повідомляє «Економічна правда».

У Shell заявили, що припинили всі спотові закупівлі російської нафти і скрапленого газу, а також продукти нафтопереробки, які безпосередньо експортуються з росії.

Shell також повідомила, що до кінця 2022 року повністю припинить довгострокові покупки нафти з росії у третіх осіб, крім двох контрактів із невеликими незалежними виробниками.

Компанія, як і раніше, працює над угодою про вихід із проєкту з видобутку СПГ «Сахалін-2».

Прибуток компанії за підсумками другого кварталу 2022 року зріс із $3,4 млрд до $18 млрд на тлі різкого зростання цін на нафту. Скоригована EBITDA — $23 млрд.

Нагадаємо, нафтогігант Shell закрив угоду з російським «лукойлом» з продажу російського бізнесу, включно з мережею автозаправних станцій і заводом з виробництва мастильних матеріалів.

Крім того, Shell повністю зупиняє купівлю нафти з росії на спотовому ринку, а також працює над тим, аби повністю виключити російську нафту з постачань. 

Також компанія поетапно вилучатиме нафтопродукти, трубопровідний газ і СПГ з російського ринку. Тобто, фактично згорне мережу АЗС у країні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти