У початок

Сестра голови Нацполіції торгує пальним із фігурантами кримінальних справ – ЗМІ

Сестра голови Національної поліції Івана Вигівського володіє часткою у ТОВ «Югнефтепродукт», яка займається торгівлею пальним. За останні роки компанія торгувала щонайменше з двома фігурантами кримінальних проваджень, слідство у яких вела Нацполіція.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів Bihus.Info.

«Цікаво, що після призначення в поліцію колишня сільська вчителька почала обростати ще й бізнесом. У 2019 році вона увійшла до складу засновників ТОВ «Югнефтепродукт», що займається гуртовою торгівлею пальним. Її партнером у цій компанії кілька років був чоловік власниці будинку, в якому нині мешкає Вигівський. Наразі в сестри очільника Нацполу – половина бізнесу з річним виторгом близько 400 млн грн», – пишуть журналісти.

При цьому виявилося, що «Югнефтепродукт» сестри очільника НПУ кілька років торгував із фігурантами кримінальних проваджень самої Нацполіції.

Наприклад, 2022 року одним із постачальників ТОВ «Югнефтепродукт» було ТОВ «Ексон ЮК». У той час Вигівський очолював поліцію Києва, і в червні того року саме слідчі ГУ НПУ м. Києва почали розслідувати провадження про постачання авіапального державному підприємству. Підозрювали завдання збитків на 120 млн грн, привласнення майна й відмивання доходів.

У тому провадженні як власне постачальник фігурував і «Ексон», і ціла група пов’язаних фірм, до якої він входив. Поліцейські ходили на обшуки, арештовували рахунки, вилучали печатки – зокрема і постачальника сестри Вигівського. Попри кримінал від поліції, фірма сестри Вигівського продовжила торгувати з цією групою компаній, просто через інші юрособи.

Цікаво також, що 2023 року, після того, як Вигівський очолив увесь Нацпол, справу «Ексона» теж забрали нагору – в ГСУ Нацполіції. А вже від літа родинний бізнес почав торгувати з «Ексоном».

2020 року Оксана Альховік з партнерами викупила на під’їзді до Миколаєва два гектари землі, на якій запустили АЗС під брендом «KIV OIL». Коли журналісти навідалися на цю заправку наприкінці квітня, там торгували пальним без ліцензії, без чеків і з оплатою готівкою або на карту чоловіка, який продає каву в сусідній кав’ярні.

Щодо криміналу по контрагентах ТОВ «Югнефтепродукт», у відповіді на запит Вигівський зазначив, що йому про це нібито нічого невідомо, адже слідчі Нацполу – самостійні, й у їхню роботу він не втручається.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти