У початок

Уряд рф обіцяє нові заборони на експорт палива

росія знову використовуватиме заборону на експорт палива як спосіб регулювання попиту і пропозиції, але на цю мить внутрішній ринок добре забезпечений, заявив 24 травня віцепрем'єр алєксандр новак.

Як повідомляє Reuters, цього тижня росія призупинила часткову заборону на експорт бензину, яку вона запровадила з 1 березня, щоб запобігти дефіциту палива й зупинити зростання цін після серії атак українських безпілотників на нафтопереробні заводи (НПЗ) і технічних збоїв.

новак сказав, що заборона спрацювала, як планувалося. «Це звичайний інструмент, який буде використовуватися надалі. У нас завжди є можливість врегулювати цю ситуацію», — зазначив він у коментарі російського тележурналіста в Telegram.

новак додав, що цей механізм аналогічний тому, що використовується угрупованням ОПЕК+. «Наше завдання тут — не скоротити виробництво й перероблення, а врегулювати внутрішній ринок, збалансувавши його шляхом експорту», — пояснив він.

Дію заборони призупинено до 30 червня, але обмеження знову діятимуть з 1 липня до 31 серпня. новак сказав, що призупинення призведе до збільшення використання НПЗ і експорту, що принесе додатковий прибуток в іноземній валюті.

На запитання кореспондента, чи є ризик повторного зростання цін на бензин на внутрішньому ринку, він відповів: «Загроз немає. Ми тримаємо руку на пульсі й щотижня проводимо наради з нашими нафтовими компаніями й федеральною монопольною службою та міністерством енергетики», додавши, що вони завжди можуть «прийняти будь-яке рішення, щоб 100% забезпечити внутрішній ринок необхідними нафтопродуктами».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти