У початок

«Сенс-Д» видобув 30 млн м куб. газу з родовища, що вважалося малоперспективним

Також є російською мовою

ТОВ «Сенс-Д» за півтора року з початку розробки Бобрицької площі, яка вважалася малоперспективною й була законсервована через виснаження родовища, видобуло 30 млн м куб. природного газу. Про це enkorr повідомили в компанії.

Цей обсяг, за словами директора підприємства Сергія Ворони, еквівалентний річному обсягу споживання газу 15 тис. домогосподарств.

«З огляду на те, що середнє домогосподарство, в якому за статистикою проживає 2,6 особи, на побутові потреби, зокрема опалення й підігрів води, за рік витрачає 2 тис. м. куб. газу, такий обсяг видобутку дасть змогу забезпечити газом населення такого містечка як Миргород», – каже він.

У компанії зазначають, що отримані результати свідчать про те, що галузь слід розвивати не лише шляхом розвідки й розроблення нових родовищ, а й за рахунок інвестицій у розвідані родовища.

Як повідомлялося, геологічну розвідку Бобрицької площі було проведено сучасними методами із перевиконанням термінів затвердженого регулятором плану робіт. Зокрема, було пробурено й збудовано дві свердловини, а також необхідну інфраструктуру.

«Знадобилося всього 18 місяців від отримання спецдозволу, щоб вже в березні 2020 року розпочати випробування першої свердловини, що дало цілком очікуваний результат», – зазначили в компанії.

Найближчим часом підприємство планує використання передових технологій інтенсифікації видобутку в межах ліцензійної ділянки.

«Наша мета – збільшити показники видобутку природного газу для забезпечення Україною власних потреб у «блакитному паливі» та її впевненого переходу до енергонезалежності за рахунок розроблення нових ділянок надр. Тому компанія також розглядає можливість участі в аукціонах із продажу спеціальних дозволів», – підсумував Сергій Ворона.

Довідка enkorr

ТОВ «Сенс-Д» – приватна газодобувна компанія, яку було засновано в лютому 2017 р.. Уже у вересні 2018 р. «Сенс-Д» отримав спеціальний дозвіл № 4922 на геологічне вивчення надр, дослідно-промислову розробку родовищ вуглеводнів нафти й газу на Бобрицькій площі терміном на 20 років.

Нафтогазоносна Бобрицька площа (12,9 кв. км), яку розробляє компанія, розташована на території Великобудищанської ОТГ колишнього Гадяцького, а нині Миргородського району Полтавської області.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти